Hoe werkt het?

 

Om te kunnen verkopen, bieden en kopen op de online veilingwebsite van World Truck Auctions dient u zich aan te melden.

  1. Aanmelden
  2. Activeer uw account
  3. Inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord

 

U kunt zich gratis Registreren op onze website. In het formulier dat zichtbaar wordt, vult u uw gegevens in. Vervolgens ontvangt u een e-mail op het door u aangegeven e-mailadres. Nadat u bent geautoriseerd, kunt u inloggen op de website met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Registreren is eenmalig en zonder kosten.

 

Aanbieden (verkopen)

Het aanbieden van vrachtwagens voor de online veilingen kunt u als transporteur eenvoudig zelf. Door middel van een standaard invulformulier en het plaatsen van duidelijke foto’s, heeft u in enkele minuten uw vrachtwagen aangemeld voor de online veiling.

Uiteraard kan op uw verzoek alles voor u worden verzorgd, neemt contact met ons op en we plannen graag een persoonlijke afspraak.

 

Bieden (kopen)

Om te kunnen bieden op een kavel, dient u geregistreerd te zijn op de website van World Truck Auctions. Als de veiling is geopend en u bent ingelogd op de website, kunt u uw bod uitbrengen op een kavel.

Als u een bod gedaan heeft op een kavel, rekent de computer het totaalbedrag van uw bod uit (incl. veilingkosten en BTW). Pas nadat u het totaalbedrag goedgekeurd heeft, is uw bod uitgebracht. Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat een eenmaal geplaatst bod bindend is.

Bieden op een kavel kan eenmalig of geautomatiseerd. Geautomatiseerd bieden geeft u het voordeel dat er voor u wordt geboden. Bent u overboden dan verneemt u dat direct per e-mail zodat u altijd een nieuw bod kunt uitbrengen.

 

Brengt u binnen 5 minuten voor het sluiten van de kavel een bod uit, dan wordt de sluitingstijd van de kavel met 5 minuten verlengd.

Toewijzing van de kavels geschiedt na gunning van de opdrachtgever. 

 

Persoonlijk account

Als geregistreerde gebruiker bij World Truck Auctions heeft u via uw persoonlijke profiel de volgende zaken snel en overzichtelijk in beeld:

  1. Biedingen
  2. Gevolgde kavels
  3. Aangekochte kavels
  4. Ingebrachte kavels (uitsluitend verkopers)

 

Informatie

U ontvangt informatie per e-mail wanneer;

  1. U overboden bent (u kunt een nieuw bod uitbrengen, eenmalig of automatisch)
  2. U de hoogste bieder bent en het kavel aan u is gegund. Na gunning ontvangt u het betalingsoverzicht op het door u aangegeven e-mailadres. Gunning vindt plaats uiterlijk 48 uur na afloop van de veiling.

Transport

Wanneer u niet de gelegenheid heeft om het voertuig zelf op te halen, neemt u dan vrijblijvend contact op. We kunnen voor u het transport verzorgen door een van onze partners. 

Daarnaast kunnen we voor u de export, douanedocumenten en tijdelijke kentekens met daarbij behorende voertuigverzekering verzorgen. Voor informatie over de kosten hiervoor, contacteer ons voor de mogelijkheden.

 

U kunt te allen tijde contact opnemen met World Truck Auctions voor al uw vragen. Wij streven ernaar u binnen 24 uur van een gedegen antwoord te voorzien. U ontvangt altijd van ons bericht.

 

 

World Truck Auctions veilt in opdracht van derden. Hierdoor kunnen op geen enkele wijze garanties worden verleend op de technische staat van de kavels. De inhoudelijke informatie wordt zo goed als mogelijk gecontroleerd, derhalve kunnen geen rechten worden ontleend aan de omschrijving van de aangeboden kavels. 

 

Voor onze privacyverklaring verwijzen we u naar de volgende pagina: Privacy Verklaring